FAQ - Ofte stilte spørsmål

 

Hvor gøy er egentlig dette? 

VELDIG GØY! Fenomenet escape rooms har tatt verden med storm de siste årene, og Arctic Escape er stolte over å være verdens nordligste escape room. For tilbakemeldinger fra noen av våre besøkende så langt, sjekk ut anmeldelsene på TripAdvisor her eller på Facebook her.

 

Hvem passer Arctic Escape for? Har dere aldersgrense?

Arctic Escape passer for alle som liker en utfordring og ønsker å ha det gøy sammen med familie, venner, kollegaer eller andre. Personer under 15 år må være i følge med en voksen. Enkelte gåter vil være vanskelig å forstå for barn, men våre yngste deltakere har vist seg å være enestående detektiver som ofte er flink til å lete etter ledetråder og som ofte tenker mer 'utenfor boksen' enn voksne. Vi jobber nå med et rom som er rettet mot barn.

 

Må jeg ha noen spesielle forkunnskaper for å delta? Må jeg snakke norsk? 

Arctic Escape er designet for å teste ditt lags kreativitet, samarbeidsevne og evne til å tenke "utenfor boksen". Det kreves ingen spesielle forkunnskaper eller fysiske evner. Spillet passer for alle som forstår norsk og engelsk. "Gamemasterne" (lederne av spillet som dere kan konferere med underveis) snakker begge språk. NB: Om dere verken snakker norsk eller engelsk så kommer man en lang vei med Google Translate. 

 

Kan vi besøke dere utenfor de oppgitte åpningstidene? 

Det skal du ikke se bort i fra at vi kan ordne! Med visse forbehold kan vi godt booke besøk fra bedrifter eller andre grupper som ikke har anledning til å besøke oss i de faste åpningstidene. Send oss gjerne en mail til mail@arcticescape.no for nærmere avtale. 

 

Hjelp! Jeg har klaustrofobi - vil det være et problem?

Rommene er relativt store så det burde ikke være et problem. Spillet er overvåket av en gamemaster som øyeblikkelig vil åpne døren dersom det skulle være nødvendig. Det er også en nødknapp på innsiden av døren som deltakerne kan bruke dersom de trenger det.

 

Vil det være andre i rommet sammen med oss? Kan jeg komme og spille alene?

Rommet er booket til deg og ditt lag, hvorav et lag består av alt fra 2 til 7 personer (vi anbefaler lag på 3-4). Dersom du skulle slite med å finne noen til å ta med deg, foreslår vi først og fremst at du finner deg mer samarbeidsvillige og entusiastiske venner, og deretter sender oss en mail på mail@arcticescape.no. Det vil tidvis være mulig for oss å matche individuelle besøkende med hverandre, dersom de ikke skulle finne noen kjente å besøke oss sammen med. 

 

Hva om vi blir sittende fast på en gåte, må vi sitte der og vente til tiden renner ut?

Nei, det hadde blitt like kjedelig for dere som for oss. Gamemaster (lederen av spillet som overvåker underveis) vil tilby gruppen hint dersom han eller hun ser at dere blir sittende fast og trenger hjelp. Men det er morsommere å klare seg på egenhånd!

 

Hvordan booker man et spill? Hvordan betalingsløsning har dere?

Booking gjøres via nettsiden vår, nærmere bestemt her. Ved spørsmål kan dere kontakte oss herDere betaler ved oppmøte med kontanter eller kort (debit/credit). NB: Endring eller avbestilling må gjøres 24 timer i forveien. 

 

Er det en grense for hvor mange som kan være på samme lag? Kan jeg ta med flere eller færre personer enn jeg opprinnelig hadde bestilt på forhånd?

I The Office kan et lag bestå av 2-5 spillere. The Backroom har plass til inntil 6 stykker. VX Snatcher har plass til 3-7 stykker. Vi ønsker at spillerne skal få mest utbytte av sin escape room-opplevelse, og anbefaler 3-4 personer per rom. Det er helt okay å ta med flere eller færre personer enn det dere hadde bestilt på forhånd, så lenge  dette ikke overskrider maksgrensen per rom. Dere betaler for antall personer som deltar, se priser her

 

Jeg har ikke anledning til å komme på timen jeg hadde bestilt. Hva gjør jeg?

Vi endrer gjerne timen dere har bestilt, så lenge dette gjøres 24 timer før. Send oss en epost til mail@arcticescape.no eller ring 92095555 for endringer eller avbestilling. 

 

Når må jeg være hos dere? Hvor lenge varer det?

Dere må møte opp i resepsjonen vår på klokkeslettet dere har booket. Booker dere kl. 18.00, møter dere kl. 18.00. Dere får så en gjennomgang av reglene og blir introdusert til spillet. Deretter har dere 60 minutter til å løse oppdraget. Etter dette vil dere ha mulighet til å snakke med gamemasteren, enten om dere har spørsmål eller vil gi oss feedback på opplevelsen. Alt i alt kan dere regne med at et besøk hos oss varer bortimot halvannen time. 

 

Skal jeg ta med noe? Hvordan skal man kle seg?

Alt du trenger å ha med deg er et åpent og et lekent sinn.  Spillet i seg selv krever ikke et spesielt antrekk og er ikke fysisk anstrengende, så kom som du vil. Kle dere gjerne opp slik at dere passer temaet i rommet! Vi er sikker på at dere uansett kommer til å se fabelaktig ut. Husk lesebriller om du trenger det!

 

Hvordan kommer jeg meg dit?

Vi holder til i Grønnegata 53 i 3.etasje. Dette er vis-a-vis Mathallen og er inngangen ved siden av bakinngangen til Høyer. Det står 'JM Hansen Eiendom' over døra og dere vil se "Arctic Escape" på ringeklokka. Ring på og kom opp i 3.etasje. Om dere ikke klarer å finne oss, spørs det vel om dere uansett ville greid å løse gåtene i rommet... :) 

 

Er det ellers noe jeg trenger å vite? 

Vi håper at denne FAQ'en vil ha gitt deg svar på det meste! Og dere vil få en god gjennomgang av spillet når dere kommer. Om dere har ytterligere spørsmål er det bare å kontakte oss. Vi er veldig tilgjengelige, bare se her:

Mail: mail@arcticescape.no

Facebook page: Arctic Escape

Instagram: arcticescaperoom eller #arcticescape 

Tlf: 92095555

Adresse: Grønnegata 53, 3.etasje, 9008 Tromsø. Inngang på baksiden av JM Hansen Eiendom, vis a vis Mathallen. 

TripAdvisor: Arctic Escape  

 

Vi sees!